Tag
TALE ART GALLERY
Instagram
Follow us

Search

TaLe Art Gallery
  -  Press   -  KALEIDOSCOOP: Kunstige Kronkels en Kleurrijke Capriolen

Yves Joris

KALEIDOSCOOP: Kunstige Kronkels en Kleurrijke Capriolen

TENTOONSTELLING Tale Art Gallery Vlierzele

Opnieuw verkennen TaLe Art Gallery en Tanja Leys de rijke diversiteit van kunst en nemen u als toeschouwer mee naar een fascinerende wereld van visuele ontdekkingen. De titel, ontleend aan het betoverende optische instrument, belooft niet alleen kleurrijke visies, maar ook een voortdurende wisseling van perspectieven en interpretaties.

De vier mannelijke kunstenaars achter ‘KALEIDOSCOOP’ – Geert Koekoeckx, Wim Baes, Laurent Dierckx, en Matthieu Claus – vormen samen een unieke symbiose van creatieve talenten. Net zoals in de veelzijdige reflecties van een caleidoscoop, komen in deze tentoonstelling verschillende artistieke werelden samen en creëren ze een panoptisch weefsel van kleuren, vormen en emoties.

Geert Koekoeckx neemt ons mee op een reis door verstrengelde realiteiten, waar zijn schilderijen een levendig palet vormen van mythen, historische verwijzingen en pure verbeeldingskracht.

De kunst van Wim Baes daarentegen zoekt harmonie in kleur, een eerbetoon aan zijn familiegeschiedenis en de natuurlijke pracht van bloemen en planten.

Laurent Dierckx, met zijn intensieve werkwijze, creëert een dialoog in verf die de complexiteit van het bestaan onthult.

En Matthieu Claus, geïnspireerd door het potentieel van afval, transformeert industriële materialen tot fictieve landschappen die de grenzen tussen abstractie en figuratie verkennen.

Net zoals een draai aan een caleidoscoop telkens nieuwe patronen en perspectieven onthult, nodigt ‘KALEIDOSCOOP’ uit tot een dynamische interactie tussen kunst en toeschouwer. Duik in deze betoverende expositie en laat je meevoeren door de onvoorspelbare reis door kleurrijke prisma’s van creativiteit, waar elke penseelstreek een nieuwe reflectie onthult en waar kunst niet alleen wordt bekeken, maar ook ervaren en herontdekt. Kom en ontdek de magie van ‘KALEIDOSCOOP’, waar kunst en verbeelding samensmelten in een schitterende symfonie van creatieve expressie.

Info: Expo ‘Kaleidoscoop’
Tekst: Yves Joris
Bron: The Art Couch