Tag
TALE ART GALLERY
Instagram
Follow us

Search

TaLe Art Gallery
  -  Press   -  Infokrant Sint-Lievens-Houtem

TaLe Art Gallery

Graag stellen wij dit authentiek en artistiek concept voor van de 51-jarige Tanja Leys, een nieuwe ondernemer in Vlierzele.

Infokrant: Dag Tanja, op 1 mei opent je kunstgalerie, proficiat! Kan je wat meer vertellen over jezelf en waarom je deze galerie opent?
Tanja Leys: Ik ben ingenieur van opleiding en ik heb in september besloten om mijn carrière in de internationale sales in te ruilen voor mijn passie: kunst en design. Mijn droom om een galerie te starten, is vooral gegroeid vanuit een verlangen om verbondenheid en beleving te creëren. Verbondenheid met mensen, maar ook tussen kunstenaars, en een beleving bieden aan elke bezoeker.

De galerie tipt op toegankelijke, originele kunst met een vleugje mysterie, kunst die de toeschouwer laat glimlachen, kunst die je een eigen invulling kan geven. Het belevingsproces heeft voorrang. Ik opteer voor sfeer gekoppeld aan een kruisbestuiving tussen artistieke disciplines. TaLe Art Gallery brengt beeldende kunst, muziek en poëzie onder één dak.

Mijn bijkomende ambitie is om in Sint-Lievens-Houtem meer aandacht te creëren voor kunst en zeker ook ‘kunstkriebels’ te doen groeien bij kinderen.

Infokrant: Wat mag een bezoeker verwachten?
Tanja Leys: Thematische groepstentoonstellingen van vijf à zes (internationale) hedendaagse kunstenaars, een combinatie van schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografiekunst, steeds gedurende enkele weken.

De galerie creëert een groot artistiek ontdekkingspodium door het organiseren van avond- en aperitiefconcerten (jazz-, klassieke- en/of luistermuziek) alsook poëziekunst, boekvoorstellingen … steeds in een stijlvol kader van beeldende kunst. Aankondigingen voor deze extra evenementen tijdens de tentoonstellingen worden gepubliceerd op de website en via sociale media.

De eerste expo loopt van 1 mei t.e.m. 5 juni. De tweede expo staat gepland voor 23 september. In die tussenperiode ga ik op zoek naar nieuwe kunstenaars (zowel in België als in het buitenland).

Infokrant: Wat zijn de openingsuren en is er een sluitingsdag?
Tanja Leys: Dinsdag en woensdag van 10 tot 19 uur (enkel op afspraak), op donderdag van 14 tot 19 uur, op vrijdag en zaterdag van 14 tot 18 uur en zondag van 11 tot 17 uur. Iedereen is dan welkom om vrijblijvend eens binnen te lopen! Enkel op maandag is de galerie gesloten.

Infokrant: Wil je ons nog iets meegeven?
Tanja Leys: De galerie bevindt zich op een originele locatie, de bovenverdieping van de oude naaifabriek van Vlierzele (Textiel Jules Faket). Mijn andere passie is design. Tussen de expo’s door kan je in mijn tentoonstellingsruimte ook designtapijten bezichtigen en kopen. Daarbij geef ik graag interieuradvies.

Infokrant: Bedankt voor het interview en veel succes!

Info: Expo 1
Tekst en foto: Infokrant Sint-Lievens-Houtem